Ei huulipunaa! Anna lapsesi pukea sinut-päivä"Milloin on taas se päivä, jolloin lapset saa päättää aikuisten vaatteista?" kyseli lapsi tässä muutama viikko sitten. Huomenna se päivä sitten on. Vaatekomerossa pienempi miettinyt isille ja äidille vaatteita.

"Voitko tulla näyttämään, mikä on tuolla ylähyllyllä tuo, missä näkyy punaista?" 
"Joo, se, se on sulle hyvä huomiseksi. Jos tulee kylmä, niin voit laittaa ulos takin ja sit kuitenki töissä heittää sen pois." 
"Ei sulla sattuis olemaan jotain sellaista vaatetta, missä olis apinoita?" Ei. Sellaisia en omista.
"Koruksi valitsen tän kaulaan. Ranteeseen ei mitään tule. Olisko nää helpot korvikset laittaa? Vaikka Chisulla oli kyllä kerran sellaiset, että toinen oli pitkä korvis ja toinen lyhyt. Ei sulla sattuis olemaan sellaisia roikkuvia?" Ei. Äidillä ei ole kovinkaan monenlaisia korviksia. Tai siis on, mutta tähän lapsen tarkoittamaan tyyliin sopivia ei löydy. Tottunut muutenkin tämä mamma kulkemaan vain ja ainoastaan näissä nappikorviksissa.
"Onko muita legginsejä kuin mustia? Ai, ei edes punaisia? No, sit nää on hyvät."
"Moneenko sä meet aamulla töihin? Katsotaan sit mitä tehään sun hiuksille. Vaikka oikeestaan se osuus vois olla vapaa, että saat ite päättää."
"Töissä laita jalkaan sitten hiiri-ballerinat."
"Sulle ei to-del-la-kaan tuu tänä vuonna huulipunaa! Se näytti viimeksi niin hulvattomalta!"

Menee nukkumaan lapsi. Huomisen stylisti. Maltillisen tyylitietoisuuden omaava. Jotenkin ihailen niitä vanhempia, jotka lähtee huomenna töihin ihan "hirveissä" vaatteissa. Kyllä minäkin lähtisin. Nää tän talon tytöt kuitenkin etsii mulle aina jotain sievää ja somaa. Pojan kanssa olisikohan toisenlainen tilanne? En tiedä. Toki voihan lapsillamme joku itsesuojeluvaisto olla. Joutuvat sentään äitinsä kanssa samassa paikassa olemaan. Ja kuka se nyt sitä noloa mutsia...Pienempi vielä kyllä äitiään jumaloi ja palvoo, isommalla mamma-glamour jo karissut. Tyytyväinen vaan, jos ei äitiinsä päivän aikana liiemmin törmää.

Iltasadun jälkeen pikkustylisti jatkaa tyylin viimeistelyä. "Oikeestaan stella-kiiltoa vois laittaa huuliin huomenna, se vähän sellaista pinkkiä. Mietin vielä ja katotaan aamulla, että mitä keritään."

Hyvää yötä. Lähtekäähän tekin huomenna töihinne. Lastenne valitsemissa vaatteissa. Milloinhan olisi se "Anna miehesi pukea sinut"-päivä? Olisin mukana tässäkin haasteessa. Jäisiköhän ne "opettajavaatteet" kotiin? Niistä kun aina välillä kuulen rakkaaltani.
Kommentit

Suositut tekstit