Digiloikka kauppaan

Kun on sairastanut pian viikon ajan, liikkunut pelkästään lääkäri-apteekki akselilla, jääkaappi ammottaa tyhjyyttään. Ei meidän perheessä ruokakaupoissa alvariinsa ravata muutenkaan, mutta nyt viikon jäljiltä kerran maitotäydennystä tehty, joten eipä siellä jääkaapissa enää HK:n sinisen pätkää isompaa ollut. Kätevä emäntä toki taikoo perheelleen ruuat vaikka pelkästä jääkaapinvalosta mutta...

Koska tämä keskiviikko perheessämme se harrastusten täyteinen päivä ja vaikka kuskaamisia kavereiden ja naapureiden kanssa jaetaan, riittää startteja pihallamme ihan meille aikuisillekin sen verran, että tunnin ruokakauppareissu marketiin ei välttämättä ilahduta. Tänään kun yksi kuskeista poissa pelivuorosta, piti aikatauluttaa iltapäivää ja iltaa uudelleen. Niinpä sitten tänään puolilta päivin tämä äiti otti The real digiloikan. Kirjautui K-Supermarketin sivuille ja alkoi täyttämään kauppakoriaan iPadin ruutua klikkailemalla. Sinne meni lisää sitä HK:n sinistä ja kaikkea muuta perheemme vakiokamaa, mitä kauppakärryyn jokaisella kerralla nostelen. Ja en haksahtanut heräteostoksille, ei houkutellut tuoksut eikä syntynyt tarpeita joutavia. Kukkien kohdalla hämmästelin, että näitäkin voi tilata, mutta jätin koriin tulppaanit klikkaamatta, kelpaavat vielä nuo naistenpäivänä saadut. Karkkihyllykin oli helppo sivuttaa. Miehelle viestitin töihin, että tulee kaupan noutoruudun kautta. Laittaa siitä tekstiviestin kauppaan, kertoo parkkiruudun numeron niin sieltä kassit heiluen tulee iloinen kauppias antamaan perheemme eväät. Ja niin tuli sitten ajallaan mieskin kotiin mukanaan ne(kin) kassit ja kaikki tilaamani ruokatarvikkeet. Jee! Toimi.


Melkoisen näppärää hei! Vaikka tästä sovelluksesta on jo uudempi versio isommissa kaupoissa käytössä, mielestäni tämäkin ajoi asiansa aivan hyvin. Toki se, että voit sivuilla selailla reseptejä ja nappia painamalla koriisi heilahtaa reseptissä tarvittavat ainesosat, on aika houkuttelevaa ja minunlaisen peruskokin ruokarepertuaari voisi tuon palvelun myötä vaikkapa vahingossa laajentua! Saada eksoottisia makuja makkarakastikekin. Myös kotiintoimitusta odottelen. Ja sitä, että ostokset voi maksaa samantien verkkopankin kautta. Nyt maksu tapahtuu tuotteita hakiessa.

Tykkään käydä ruokakaupassa ja siksi en usko, että tästä ihan viikottaista tapaa perheeseemme tulee. Pääasiallinen ruokakauppamme on myös muu kuin tämä, josta tuotteet tällä hetkellä on mahdollista tällä tavalla tilata. Tämä kauppa perheessämme toimii täydennyksiä haettaessa. Mutta, ehdottomasti olen positiivisesti yllättynyt tämän palvelun tehokkuudesta, monipuolisuudesta ja toimivuudesta. Kaikki saamamme hedelmät ja kasvikset olivat tuoreita, lihat ja leikkeleet myös. Mustikatkaan eivät olleet sulaneet. Toimitus autolle miehen lähettämän saapumisviestin jälkeen oli ollut ripeää.

Että mikäs tässä ollessa. Ei tartte ihmisen kotoaan kohta poistua ollenkaan. Aika pelottavaa kyllä ajatus, ettei joku poistu kotoaan ja nyt tässä järjestelmä tätä tukemaan. No, ehkä ei sentään. Kunhan sanailin. Mutta hei, ainakaan ei tarvitse hermoilla kauppajonoissa eikä tuskailla nälkäisenä, että mitä tänään syötäisiin. Tuskailee kotona tai töissä laitteen äärellä ja se on sitten sillä selvä. Mukava tämmöinen digiloikka! Vaikka vähän nyt jäi kaivelemaan, kun en sitä suklaata koriin klikannut...

Ps. Ja onhan tässä oikeasti mahdollisuudet moneksi: vanhukset, jotka eivät jaksaa enää kauppaan lähteä, voivat tehdä kotoa käsin tilauksen, jos eivät yksin niin sitten sen auttavan henkilön kanssa. Että millaista maitoa, mehua, hedelmää, keksiä, kahvileipää koriin laitetaan. Samoin ajateltuna tuetussa asunnoissa asuvia, eri-ikäisiä ihmisiä. Voi vaikkapa tehdä sitä kauppalistaa tämän palvelun kuvien mukaan. Minä ite! Oi, moni niin hyötyisi, toivottavasti osataan hyödyntää! Ja kun osataan niin kehitystä tälläkin saralla tapahtuu!

Kommentit

Suositut tekstit