Talviulkoilua ja sisko kakkanen


"En jaksa olla enää ulkona, koska sisko on niin kakkanen!" tuumii ekaluokkalainen oltuaan ulkona n.10 minuuttia. "No pitäiskö sitä kakkaa yrittää vaikka pestä lumella pois?" yritän kääntää asiaa vähä niinku hauskemmaksi. "Mä tarkoitan, että se on niin niin typerä!" selventää tätä tuohtuneena eteisen lattiaa haalarillaan luuttuava. Tullut majanrakentamisesta erimielisyyttä. Uusi lumi tuhonnut hyvän majan ja nyt tästä vielä pakkasen kevyestä lumesta ei uutta jaksaisi tehdä. Itkeäkin on pihalla jo ehditty vaikka lähtiessä siitä tappelun mahdollisuudesta vinkkasin...ettei tartteis hirveetä mekkalaa pitää. Ehdotin, että kannattaa huomenna, plussakelillä, rakentaa ja nyt tehdä jotain muuta. "Mä istun nyt tässä eteisessä, enkä riisu!" Ja istuu. Alle minuutin. Lähtee sitten takaisin ulos.

Ja hetken päästä: "Voidaanko me mennä nyt laskemaan mäkeä tonne rantaan?" Voivat. Sitähän suunnittelivat ruokapöydässä, ennen ulkoilua. Silloinkin oli eriäviä mielipiteitä asiasta. Sisäleikit olisivat kiinnostaneet kun "me ei koskaan rakenneta legoilla" (viimeksi eilen).  "Nyt on hyvä sääkin niin mennään mäkeä laskemaan" ehdottaa isompi. "Jos sä vedät mua pulkassa" yrittää toinen. "Osan matkaa voin, mutta en jaksa koko matkaa ku sä painat melkein yhtä paljon ku minä!" jatkaa se neljä vuotta vanhempi. "Hah, ja mä jaksan kantaa sua repparissakin" elvailee voimillaan se pienempi. No joka tapauksessa, alkavat pukea.

"Ja sitten laittakaapa ne heijastinliivit päälle kun liikkeelle lähdette" huikkaan keittiöstä. "No ei varmana laiteta, ei siellä oo edes pimeä". On siellä. "No ei me sit lähetä tielle. Ollaan omassa pihassa." Ja toinen vinkuu vastaan, että en kyllä sitten lähe koko ulos ollenkaan. Haalarit on kyllä jo päällä, joten nyt tää äiti menee antamaan vähä vauhtia tähän hommaan. "Te laitatte ne liivit, koska eilenkin olitte tienreunassa lumikasassa" äiti naputtaa. "No hei, autoilijat eilenkin hiljensi vauhtia kun me hypittiin kasassa!" selventää isompi. No justiinsa, miksiköhän hidastivat...

Liivit laitetaan päälle ja ulko-ovi avataan. "No ni, nyt en kyllä ainakaan voi mennä kun naapuriin just tuli auto. Mitä nekin aattelee, kun meillä on nää liivit?" Voi hyvää päivää tätä hommaa. "Ne kuule aattelee, että onpa viksut lapset naapurissa! Heippa!" Ja äiti tyrkkää lapset ulos ja sulkee oven. Miettii, että pitäiskö laittaa ihan lukkoon saakka niin pysyisivät nyt hetken pihalla ja äiti vois hetken olla ihan vaan. Ja kirjoittaa tätä blogia.

Iloisia talvipäiviä teillekin! Nautitaan tästä vuodenajasta! Kyllä eilen nää ihan nätisti ulkoilivat...oli niin hauskaa, että tuli kuulema pissatkin melkein housuun!


Kommentit

Suositut tekstit