"Käytiin patikoimassa Cannesin kylällä" ja vähän muuallakin


Aloittelimme eilen (pe) viikonlopun viettoa kiertelemällä lähiseudulla, Antibesissa sekä Cannesissa. Miehelle nämä molemmat paikat ovat tuttuja, mutta me perheen naiset olemme käyneet aiemmin vain Cannesissa. Antibes on yleensä vilahtanut vain ohitsemme sen enempää siihen huomiota kiinnittämättä. Perjantai oli "välipäivä" pyöräilemisestä, joten mainio päivä tutustua vähän tarkemmin lähiseutuun. Mitään syvällisempää matkakertomusta en aio teille kuitenkaan pitää, kuvat kertovat puolestaan.

Antibes sijaitsee Nizzan keskustasta n.20km päässä. Kävimme tutustumassa v.1553 rakennettuun Fort Carré -linnoitukseen. Linnoituksesta avautuvat upeat näköalat kaupunkiin sekä merelle - jo tämän vuoksi linnoitukselle kannattaa mennä. Pienetkin lapset näkevät osasta linnoituksen ikkunoista upeat maisemat. Kohde on myös edullinen (alle 18-v ilmaiseksi, aikuiset 3e) ja hintaan sisältyi opastus. Tähän aikaan vuodesta saimmekin kulkea linnoituksen väljillä käytävillä ilman ruuhkaa - lisäksemme linnoituksessa oli yksi pariskunta. Lokkeja täytyi varoa, sen verran ahneesti he pitivät omaa vartiointia yhdellä sivulla. Ehdottomasti näkemisen arvoinen historiallinen kohde!


Antibesin vanhassa kaupungissa, Veiel Antibes, riitti näkemistä ja kokemista, ja luin jostakin, että vanhakaupunki on muodostunut paikalle, jossa sijaitsi kaupunki jo Rooman valtakunnan aikana. Vilinää kaduilla riitti eilenkin. Ihanan leppoisa tunnelma, katutaiteilijoita, pieniä putiikkeja ja paljon nähtävää ihan meille jokaiselle. Marché Provencalin katetulla torilla se vilkkain tohina oli jo laantunut, mutta ihanat laventelin tuoksut, oliivit sekä muut paikalliset herkut olivat kauniisti nähtävillä ja se riitti meille mainiosti. Pientä purtavaa (yleisön toivomuksesta pizzaa) haukkasimme sataman lähellä, ja mainiosti ruoka maistui ahkerille kävelijöille.


Cannesissa kävimme fiilistelemässä Filmifestivaalien tunnelmaa. Tänä vuonna festareilla on 70v-julhavuosi, ja tämä tapahtuma ajoittuu 17.-28.5. väliselle ajalle. Edellisen kerran pyörähdimme filmifestivaalien tunnelmassa neljän vuotta sitten, tästä ajasta nuorimmaisella ei ollut muistikuvia. Väkeä oli luonnollisesti liikkeellä paljon ja rantakadulla riitti vilinää. Ja toki niitä staroja, joita me emme tietenkään staroiksi tunnistaneet. Paljastuivat vain kameroiden ja haastattelijoiden keskeltä, ja paparazzejahan riitti.

Turvatoimet olivat näkyvästi esillä, ja pienempi ilakoikin "hei, täällä on tarjolla hepparatsastusta!" kunnes huomasi, että kyseessä olivatkin ratsupoliisit. Punaisella matolla, sen reunalla, kävimme - edellisen kerran sentään edistyimme itse portaille saakka ;) Puitteet tapahtumalle Välimeren rannalla ovat aivan loistavat. Isoja huvijahteja, risteilijöitä, aurinkoa ja sitä glamouria riittää ken sitä kaipaa. Tosin "Ihan ku oltaisiin Joensuussa" totesi tämä tokaluokkalaisemme, kun palasimme autolle ja kävelimme ohi yhden satama-alueen, jossa oli erikokoisia veneitä/huvipursia. Joensuussa hän siis nautiskellut siskoni kotona Pielisjoelle avautuvasta maisemasta, jossa Ravintolalaivoja on ankkuroituna joenrantaan. Taitaa siinä myös muitakin veneitä olla kiinni. Jotenkin tämä näkymä hänelle eilen yhdistyi, kun Cannesissa kävelimme ja ikävä Joensuuhun putkahti mieleen. Huokaili itseasiassa samaa Joensuuta jo Antibesissa Fort Carrésta maisemia katsellessaan.
Jäätelöä ja pikkupyrähdys leikkipuiston kiipeilytelineissä. Siihen päättyi Cannesin kierroksemme. Ja todellakin hatun nostot noille lapsille, että jaksoivat kävellä KOKO päivän, ilman suurempia mutinoita. Matkapäiväkirjaansa pienempi kirjoitteli eilen illalla käyneensä "patikoimassa Cannesin kylällä." No, tänään ei patikoida mihinkään. Löhölauantaita vietetään. Ihanaa sellaista sinullekin!


Kommentit

  1. On ollut kiva lukea kuulumisianne ja tämän päivän kirjoituksen kuvat olivat
    aivan ihania :) kerta kaikkiaan.

    Ihanaa lomanjatkoa!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Ajatuksien vaihtoa:

Suositut tekstit