Laiska töitään luettelee...


"Aamun virkku, illan torkku, se tapa talon pitää." On sitä viisaasti joku osannut joskus sanoa. Oon ihan samaa mieltä, näin vuonna 2015. Nimittäin tänä aamuna on tässä talossa jo ehditty kaikenlaista. On aamupuurot keitetty, pullataikina vaivattu, kohotellessa leivottu suklaakeksejä. Lapsi auttoi. Välissä lusikoitu puurot vatsaan. Jatkettu kanelipullien tekoa. Kohotettu pizzataikinaa ja tehty pizzatäytteet. Ja nyt kaikki olis niinku tehty. Maisteltukin on, ja ihan vatsat täyteen pullaa mussutettu. Eihän sitä nyt yhtä pullaa voi syödä, useampi menee maistellessa, että tuliko näistä nyt niin hyviä, että viittii vieraille tarjota. Onko suolaa oikea määrä vai ei.



Nyt vaan odotellaan siskon väkeä saapuvaksi. Siihen on kyllä vielä viisi tuntia aikaa... mutta onpahan nyt kaikki tehty ja valmiina. No on toki tehty niitä perinteisiä pyykinpesu-viikkaus-osaston hommiakin jos tässä nyt ihan aletaan listaamaan, että mitä sitä on kolmessa tunnissa kellotettu. Laiska töitään luettelee... Mutta, kyllä se aikainen mato linnun nappaa. Ja ehtii tässä lähteä haravoimaan pihamaata. Pullan voimalla. Pulla-palkalla. Kyllä harava tiuhaan heiluu, kun tietää, että päiväkahvin aikaa lämmintä nisua on tarjolla. Saapi tulla kahville ken ehtii :)

Tää on pizza.

Niin ja laitetaas suklaakeksien ohjetta jakoon, on nimittäin taas sarjassamme niin helppoa, että sinäkin onnistut kun minäkin osasin :) Pullasta ja pizzasta en ohjeita laita, ne tehdään tässä talossa näppituntumalla ilman mittoja.


Suklaakeksit

150g voita
2dl sokeria
1tl vaniljajauhetta
1 muna
3dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
3,5rkl kaakaojauhetta


*Sekoita jauhot, leivinjauhe, kaakaojauhe, vaniljasokeri.
*Vaahdota sokeri ja rasva.
*Lisää vaahtoon kananmuna ja jauhot.
*Nostele leivinpaperille pieniksi keoiksi (pyörittele vähän niinku lihapullia tekisit).
*Jätä pellille tilaa, keksit leviävät uunissa jonkin verran.
*Jos haluat, voit painella keksien päälle vaikka suklaarakeita tai strösseleitä.
*Paista 200 asteessa, n. 15min.


Kommentit

Suositut tekstit