Letut, jotka eivät pilaa treeniäsi


"Äiti, voisitsä tehdä tänään lettuja?" kyseli tokaluokkalainen iltapäivällä. Mikäpäs siinä, kerrankin ilta, jolloin ei menoja. Kellään meistä. Tiistain liikkumiset tehty, ruokakin thaimaalaiseen makuun valmistettu. Vaihtelua arkiseen jauheliha-makkarakastike-keitot-spagetti-osastoon. Kun kerrankin oli työpäivän jälkeen aikaa enemmän keittiössä häärimiseen. Että joo, voidaan me paistaa tänään lettujakin. Itselleni tein omat letut. Sitä ei jotenkaan viitti lappaa napaansa voissa paistettuja lettuja sellaisena päivänä, jolloin käynyt kuntoilemassa. Mikähän siinäkin on? Kai sitä kuvittelee vähän terveellisemmäksi päivän (ja itsensä), kun on käynyt lenkillä tai salilla, ettei voi eikä edes halua kumota sen päivän liikkumisen hyviä vaikutuksia vaikkapa nyt noilla letuilla. Ihan törkeen hyvältähän ne maistuu, tiedetään tiedetään. Mutta, maistuu kuulkaa nää muutamaa pykälää terveellisemmätkin lettuset! Ihanpa auvink auvink sullekin, tässä vaihtoehto niille lasten lettusille.

2 banaania
2 kananmunaa
1 mitallinen jotain proteiinijauhetta (Fast Hera 80, Scitec Nutrition whey100% tv. Näissä eri makuja, itse tein letut kookoksen makuiseen)

Surauttele sauvasekottimella/blenderillä tai ihan vaikka haarukalla sekaisin ja paista kookosöljyssä molemmin puolin.
Päälle marjoja, hedelmiä, raejuustoa...Niin ihanpa on kuulkaa maha täynnä.
Letut voi tehdä myös ilman protskujauheita. Tulee oikein makoisia niinkin! Laitat vaan parit banaanit ja kananmunat lisää.

Hyvää yötä!Kommentit

Suositut tekstit