Ekaluokkalaisen ajatuksia: "Koulut vaan alkaa ja se on siinä sitten"


"Lekotellaankohan koulussa? Ei siellä varmaan ku pitää opetella kynänkäsittelyä ja maantiedoitusta. Ekaluokka eroaa silleen eskarista, että enää ei saa nukkua. Mut entä jos mä nukahdankin kesken kaiken? Suuttuuko opettaja siitä?

Koulunkäynti on varmaan kivaa. Kun kello soi niin se kuuluu oikein kunnolla. Pitää mennä sisälle luokkaan opiskelemaan. Oon kuullu, että välitunnilla on hauskaa, kun saa leikkiä kavereiden kanssa kaikenlaista hommaa. Koulussa pelottaa, jos opettaja suuttuu. Jos mä teen vaikka jotain väärää. Vaikka kirjoitusvirheitä. Jos kirjoitan, että "katikka" kun pitikin kirjoittaa "matikka". Koulu on tosi iso ja korkea. Voikohan sieltä muuten tippua?

En vielä tunne opettajaa, onkohan se joku Marja-Leena tai Mirja? Unelma-opettaja olis kiltti ja hellä sydäminen, jolla olis vaaleet hiukset ja se olis tosi kaunis naamasta. Se opettaa kauniisti eikä suutu. Tuleekohan se muuten pyyhkimään? Vaikka ei mun kyllä tartte käydä koulussa vessassa ku ei mulle tuu hätä. En päiväkodissakaan koskaan käyny. Osaankohan mä ite ottaa ruokaa vai tippuukohan se hellalle? Toivottavasti siellä olis niitä pinattilettuja ja hyvää pinaattilettusalaattia. Mureketta ja kinkkukiusausta ei tarviis olla. Vaikka kyllä mä sitten nekin nopeasti syön jos on ihan pakko.

Tuleekohan mun luokkaan poikia? Ei tarviis kyllä tulla muita ku tyttöjä. Pojat aiheuttaa riitoja, kun ne leikkii batmaneja ja kaikkia levottomia leikkejä. Tytöt on kuule niin niin kilttejä. Paitsi tuhmat tytöt. On niitäkin, tiedän yhden. Pojat ei edes viittaa, kun ne vaan huutaa. Mut mä kyllä aina viittaan. Opettaja saa sanoa, jos joku on tuhma. Mä en kyllä vielä tiedä koulun sääntöjä. Paitsi että varmaan piereskellä ei saa, kun se ei oo kohteliasta. Koiraakaan ei varmaan saa ottaa mukaan kouluun. Tussejakaan ei saa ottaa mukaan, vai saako? Tuleeko koulussa lelupäiviä, niinku joka perjantai? Kauheeta jos ei tuu.

Mua kyllä mietityttää jos mä jäänkin auton alle. Tai junan alle. Mut ei niin kyllä voi käydä, koska mä oon niin tietoinen ihminen. Kuljen reppu selässä kävellen ja reitti on sillä selvä. Joskus potkin kiviä matkalla. Jos reppu on niin painava niin sit se pitää vaan raahata. Ei sille voi muutakaan.

Lällättely on kiusaamista. En oo koskaan kiusannut, oon aina ollut kiltti ja tosi hyvä luonteinen. Mut aina joku suuttuu mulle jos mä oonkin nopeemmin ollut ruokajonossa töllöttämässä lautanen kädessä. Mä oon kyllä kaikkien kaveri, paitsi tuhmien kiusankappaleitten. Niitä on aika monta, joku kolkytkaks ja ne saa olla keskenään kavereita.

Perhosia on kyllä mahassa. Kun mua niin jännittää. Pelottaa matikantunti. Siellä kun voi tapahtua jotain. Mulla on aina ollut päässä se matikantunti. Että mitä siellä niinku tehdään. En mä voi tietää mitä, kun mä en oo ikinä käyny koulussa. Ja se koulumatka yksin pelottaa. Vaikka onneksi harjoitellaan vielä yhdessä.


Ekana päivänä täytyy laittaa kauniit juhlavaatteet. Eiku ihan tavalliset vaatteet, kun ei se ookkaan mikään erikoinen päivä. Koulut vaan alkaa ja se on siinä sitten. Äiti, ooksä muuten minunkin koulun opettaja? Nyt alat sitte kertoo mulle niitä koulun sääntöjä ja niistä opettajista et ketä ne niinku on..."

Kommentit

  1. Suuria,herttaisia ja hassuja ajatuksia. ��

    VastaaPoista
  2. Ihan juttu koulukkaasta. Muutenkin tosi kiva blogi. Kiitos!

    VastaaPoista
  3. Ihania ajatuksia. Muutenkin kiva blogi.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Ajatuksien vaihtoa:

Suositut tekstit