Herkkua pukkaaKerrankin oli jotain hyötyä lukea iltapäivälehteä tässä menneellä viikolla. Löytyi sieltä tämmöiselle helppoa ja vaivatonta reseptiä rakastavalle ohje jouluisiin rocky road herkkuihin. Mainostettiin, että vain kolme raaka-ainetta ja tsadaa, joulun helpoin leivonnainen on valmis.

Jos pelkästään itselleni tätä herkkua olisin tehnyt, olisi ne pähkinät oleellisesti taikinaan sujahtaneet. Nyt kun lapsille sekä naapuriin tätä eilen valmistin, pysyin uskollisesti tuossa kolmessa raaka-aineessa. 

"Voidaanks me nyt maistella sitä eilistä?" kyseli nuorimmainen heti aamupuuron jälkeen. Palasteltiin herkku pikkuisiin lohkoihin ja naapuriinkin pieni herkkupaketti käärittiin. Niinpä on tänään, 4. adventin kunniaksi (tai ihan muutenkin) jääkaapin ovi avautunut tiuhaan. Siellä punaisen rasian kantta raotettu ja herkkua suuhun livauteltu. Minä. Lapset muutamaan kertaan. Mies ei ole tätä vielä hoksannut. Täytynee käydä erikseen tarjoamassa... Ei nimittäin enää montaa palaa ole jäljellä! Että sitä tässä vaan mietin, että miten tässä nyt taas näin kävi ja että tarviisko kuitenkin ennen iltasaunaa lähteä käymään lenkillä... Samperin itsekuri.


Jouluiset rocky roadsit

300g maitosuklaata sulatettuna
Lisää sulatettuun suklaaseen
4dl vaahtokarkkeja pieninä palasina
4dl piparkakkuja murusteltuna
Sekoita hyvin ja levitä leivinpaperin päälle johonkin astiaan.
Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 30min. 
Leikkaa/lohko palasiksi.
Varoitus: maistuu törkeen hyvälle!

Resepti: Emma Iivanainen: Emman makea joulu (Docendo 2016)Kommentit

Suositut tekstit