Nurmen tuoksua

Aurinko, mustarastaan liverrys, vihertävä luonto...Voi mikä mahtava aamuherätys. Auringonvalon innoittamana aamu alkoi pyöräilemällä kuntosalille. Voi sitä energian määrää, voittamatonta fiilistä. Pihalla keväisiä puuhia koko väen voimin tehty ja mikä parasta -ruoho leikattu! Onko mahtavampaa tuoksua kuin tuore ruoho? Ja se tunne kun tietää, että kesä on oikeasti ovella.

Kesään on valmistauduttu pitkin talvea tyhjentämällä pakastimen marjavalikoimaa. Itse asiassa, omat marjat loppuivat jo kuukausia sitten, joten tänä vuonna on täytynyt kääntyä kaupan pakastealtaiden puoleen. Varmasti ensimmäisen kerran koskaan. Tuntui oudolta, melkein väärältä. Mutta miten näin pääsi käymään? Emmekö säilöneet tarpeeksi? Ei, kyllä kaikki kolot ja lokerot olivat täynnä marjoja, hilloja, mehuja. Homemade. Marjoja kuljetettiin kylmälaukut pullollaan pitkin talvea myös kotiseudulta mummojen ja ukkien varastoista. Mutta, jos ja kun päivittäin syö marjoja niin loppuvathan ne jossain vaiheessa (ellei omista suuren suurta pakastinta, arkkua tv.).
Meidän perheen eniten käytetty kodinkone on ehdottomasti tehosekoitin/blenderi jolla sattuu olemaan osuva nimikin "Perfectmix" (en keksinyt itse). Tällä täydellisellä vempeleellä surrautellaan meillä päivittäin milloin mitäkin smoothieta, vihreää tai marjaisampaa versiota. Kone taikoo herkullisia juomia vähän väkevämmistäkin marjoista kuten karviaisista ja herukoista, jotka ainakin meillä tuppaavat yleensä jäämään pakastimen pohjalle pyörimään. Juomaan sekoitettuna nekin menevät ilman suurempia puistatuksia. Ja vitamiinien kohinan voi lähes tuntea sisällään.
Jostain syystä muu perhe ei ole innostunut sujahtamaan vihersmoothien maailmaan, yrittänyt olen. Kun taannoin kehuin pysyneeni koko talven terveenä ja kiitin tästä terveellisiä juomiani sain vastaukseksi kommentin: "kyllä mieluummin on välillä oksennustaudissakin kun juo tuota". Ja kaikella rakkaudella tähän on pakko lisätä, ettei tämä tullut lasten suusta...

Tänään nautimme ulkona ahkeroinnin lomassa marjaisan välipalasmoothien ja vihreä väri sai tällä kertaa lasin sijasta loistaa ruohossa.


Mustikkasuiden herkku


3 dl mustikoita
1 banaani
250g rasvatonta maitorahkaa
1dl kauraleseitä
rasvatonta maitoa
Kommentit

Suositut tekstit