Pyykit ja kuilu


Tiedättekö ne upeiden talojen kätevät pyykkikuilut? Ne, joita pitkin voi yläkerran huoneesta pistää tulemaan alakerran kodinhoitohuoneeseen tai vastaavaan paikkaan pesuun menevät vaatteet? Tosi näppärä sellainen. Menee kerralla pyykit oikeaan osoitteeseen, tai siihen ainakin on arkea helpottava kuilu rakennettu. Tiiä sitten käytännössä, että toimiiko. Mutta, sellainen on kuulkaas nyt tullut meillekin. Tai on se jo ollut pidempäänkin käytössä, mutta jostain syystä sen olemassaolon huomaan toisina päivinä paremmin kuin toisina. Ite en sitä kyllä ole käyttänyt (paitsi muutaman kerran) mutta lapset sitä päivittäin käyttävät. Käyttö ajoittuu yleensä iltaan.

Riippuen missä kohtaa kuukaudessa ollaan menossa, sen pyykkikuilun käyttö suoraan sanottuna saattaa vituttaa. Kenessäkään muussa meidän perheenjäsenessä se ei herätä samanlaisia tunteita. Ei näytä herättävän niin minkäänlaisia tunteita. Sinne tippuvat likaiset vaatteet hups tuosta vaan, ja sen jälkeen kukaan ei niitä edes huomaa.  Paitsi että minä huomaan. Ja olen yleensä se, joka sen kuilun kamppeet sitten tyhjentää oikeaan osoitteeseen. Muille ne tuntuvat olevan näkymättömiä. Likaiset farkut, pikkarit, sukat. Puff, katoavat kuilutuksen jälkeen näkyvistä. Olen joskus yrittänyt itsekin olla huomaamatta niin henki on meinannut mennä. No jos ei ihan henki niin koipi. Mulle melkein sama asia. On nimittäin aika vaarallista pimeällä kulkea siitä meidän perheen pyykkikuilusta, kun et voi tietää mitä on vastassa. Juu, olen joskus saanut niskaanikin jonkun kasan likaista pyykkiä kun kuiluun heittäjä ei ole huomannut ihmistä kuilun alueella. Eilen illalla taas kyrtsynpoikanen kohosi otsaan. Nappasin kameran. Vanhin lapsista kysyi, "siis mitä sä niinku noita kuvaat?" Sanoin, että nyt lähtee kuulkaas julkiseen jakoon. Ihan Niksi-Pirkka kamaa. Tällä saattaa moni perhe helpottaa arkeansa, kun on niin näppärä idea tämä tämmöinen köyhemmän miehen pyykkikuilu. Ei kai me ny itellämme tätä loistavaa ideaa haudota! Itsekästä sellainen!

Vai joko teillä muuten on tämä käytössä? Jos ei niin enpä tiiä, suosittelenko edes ottamaan käyttöön...Vinkit kuilusta eroon pääsemiseksi otetaan vastaan. Ja jokapäiväiset sukkamme, jotka lattioilla lojuvat...mitä niille olis tehtävissä? Tää Martta alkaa olla jo kaikkensa kokeillut...

Kuilun pohjalla...

Kommentit

 1. Kuule, lohdutuksen sana. Me asumme yksikerroksisessa talossa, mutta meillä oli vastaava tilanne lasten asuessa kotona - heillä oli yhdistetty vaatekaappi ja likavaatekori huoneiden lattialla. Siinä niitä oli - enemmän tai vähemmän meidän silmissämme, jos kohta asiaa helpotti, että katastrofipesäkkeen oven sai kiinni. Tätä asiaa lopulta helpotti ja sen korjasi sellainen asia, että ne lapset muuttivat pois kotoa. Nykylapset kehittyvät nopeasti, joten pian ne teidänkin tyttäret siitä alkavat muuttoa tekemään....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, toinen jo ilmoitti hetki sitten muuttavansa Kolille lumen perässä...

   Poista
 2. Hahha :D Meiltäkin tämmöinen kuilu löytyy, tosin mä itse olen sen ainut käyttäjä. Varsinkin kun vaihtaa lakanoita yläkerrassa on kätsyy vaan heitellä likaiset alakertaan. En kyllä tiedä mitä mieltä olisin jos muutkin käyttäis sitä, mulla on eri oikeuksia koska oon ainut joka satavarmasti siivoo jälkensä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Toi voisikin olla hyvä: ken sitä käyttää niin vieköön homman sitten loppuu saakka ;)

   Poista

Lähetä kommentti

Ajatuksien vaihtoa:

Suositut tekstit