Voihan auto!


Auton pesu. Ylipäätään sen siisteydestä huolehtiminen. Ei kuulkaa vois vähempää kiinnostaa. Auto on minulle väline siirtyä paikasta A paikkaan B. Ei esittelyväline eikä statussymboli. Merkillä ei niin väliä, kuhan se on Honda. Värilläkään ei suurta merkitystä, mutta musta sen olla pittää. Imuroin auton vissiin kerran vuodessa, kesällä. Isäni luona. Täällä kotona se on liian monimutkaista, jatkojohtojen kanssa pelaamista. Ei jaksa. Käytän autopesulassa muutaman kerran vuodessa, tai pesen auton mökillä, siellä isän luona. Häneltä kun löytyy kaikki tarvittavat välineet ja aineet. Tässä autoasiassa omena on kyllä niin kauas puusta pudonnut, isäni auto nimittäin on aina puhdas ja kiiltävä. Lapseni sanookin, että ukilla on puhtain auto, mitä hän on koskaan nähnyt. Onneksi meidän auto on musta, antaa vähän anteeksi. Tai näin ainakin kuvittelen.

Käytin autoa pesulassa viikko sitten. Tänään se näytti takaosastaan siltä, ettei ole pesua nähnytkään. Tätä tuskailin lapselle, kun ajoimme ruokakauppaan. Parkkipaikalla autosta noustessamme lapsi sanoi: "Katopas äiti vähän tätä viereistä autoa ja mieti sitten, että onko meidän auto pesun tarpeessa vai ei!" Ja katsoin. Katsoin toisenkin kerran. Ja ihmettelin ääneen. Voiko oikeasti autossa kasvaa jäkälää ja sammalta? Siis jäkälää ja sammalta? Kyllä. Piti kuulkaa ihan kääntyä kaupan ovilta takaisin parkkipaikalle ja ottaa valokuva. Ihan siitä syystä, että jos alkaa tuntumaan siltä, että ajelen kaikista likaisimmalla autolla ever, kaivan nämä kuvat esille ja saan pienen mielenrauhan. Ehkä. Mutta että jäkälää ja sammalta... Se oli Opel. Ei Honda. Sillä eihän Hondalle noin kävisi, eihän?

Jos tämän auton omistaja tunnistaa tämän melkein maatuneen autonsa,
tarkoitukseni ei ole loukata.
Ainoastaan saada itselleni mielenrauha, että kaikki onkin ihan hyvin...

Kommentit

  1. Ei niin mitään hätää. Lohduta tytärtäsi, että ei tarvitse kauas mennä, niin löytyy takuulla sotkuisempi menopeli. Ei siis kiinnosta tasan pätkääkään auton kanssa touhottaminen - sillä liikutaan paikasta toiseen, ei asuta siinä. Ja sen pitää olla Nissan...

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Ajatuksien vaihtoa:

Suositut tekstit