Pehmo piparit


Hamstraaja täällä iltaa. Nimittäin Joululehtien hampsteri. Iltojen hämärtyessä (tai ainainen hämäryyshän se on tähän vuoden aikaan mutta...) ja silloin kun ehtii niin mikäs sen mukavampaa kuin kaivautua sohvannurkkaan ja lukea ihania Joululehtiä. Niiden upeita ideoita, "tätä vois kokeilla" -reseptejä ja "tätä teenkin nyt heti"-ohjeita. Tähän viimeiseen törmäsin tänään iltapäivällä, kun sohvalle itseni olin asetellut.  Nousta piti ja käydä vatkaimen kimppuun. Ja tässä teillekin ohje, vassoguud. Löytyy lehdestä "Kaikkien aikojen Joulu Herkut". Siitä tänä vuonna ilmestyneestä.


Pehmeät piparkakkupalat

2 kananmunaa
1,5 dl fariinisokeria 
50 g sulatettua voita
0,5 dl öljyä
2 3/4 dl vehnäjauhoja
1/2 rkl leivinjauhetta
1/2 rkl kanelia
1/2 rkl vaniljasokeria
1 tl inkivääriä
1/2 tl neilikkaa
1/2 tl pomeranssin kuorta
1 dl maitoa


1. Vaahdota munat ja sokeri. Sulata voi. Sekoita munaseokseen voi ja öljy.
2. Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe ja mausteet.
3. Lisää jauhoseosta ja maitoa vuorotellen munavaahtoon. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
4. Vuoraa n.20x30 cm:n korkuinen uunivuoka leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan.
5. Paista taikinalevyä 200 asteessa uunin keskitasolla n. 15 min. Jäähdytä.
6. Koristele sokerikuorrutuksella. Leikkaa paloiksi tai ota muotilla kuvioita.

Ps. Korvasin kolme viimeistä maustetta valmiilla piparkakkumausteseoksella kun sitä sattui kaapissa olemaan. Ja kovettuneen fariinisokerin tilalle laitoin ruokokidesokeria.

Ja hei, tästä tuli oikeasti hyvää. Jos tykkää piparkakkutaikinasta niin tykkää tästäkin :)


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hampaat raudoissa

Kiitos!

Iceland weekend, part 2 - Seljavallalaug, kuvotusta ja kikatusta