Tunnelmia Tiirinkosken tehtaalta


"Äiti, tuolla liikkuu elävä lammas! Ja hei äiti kato, tuolla pellonreunassa on puhveli! Tuo millä on nuo isot sarvet!" Ollaan Hämeenlinnassa, Tiirinkosken tehtaan pihassa. Työpäivän päätteeksi tänne autolla hurautetaan reilun 100km matka. Ihan vaan, että päästään tutustumaan tähän itsellemme uuteen sisustusputiikkiin, ja että saisimme astua hetkeksi kiireestä keskelle jouluisen tunnelman. Jos vaikka niitä joululahjojakin löytyisi. Muillekin kuin itselle.


Jo ensi silmäyksellä tiedän viihtyväni täällä. Kaikki on laitettu esille kauniisti ja tyylikkäästi. Tunnelma on levollinen. Joulumusiikki soi taustalla. Ne samat kappaleet ja artistit, joita itsekin joulumusiikin suurkuluttajana olen kotona kuunnellut. Täällä pakostakin rauhoittuu. Jopa tämmöinen levottomampikin sielu. Tilaa riittää ja katseltavaa löytyy. Useampaan kertaan kierrellään putiikkia läpi ja ostoksia rauhassa harkiten tehdään. Välillä nautitaan kahvilan herkullisia antimia, kuten itsetehtyjä rapeita vohveleita kera cafe latten.

"Siis vau, kato mikä lintupinni! Mä haluun tällaisen! Paljon tää äiti maksaa, riittääkö mulla rahat?" Kyselee seurueemme nuorin jäsen, ekaluokkalainen. Oli välttämättä päästävä mukaan "shoppaileen" koulupäivän jälkeen. Tyhjensi säästöjään heti aamulla herätessään ja valitsi reissulleen sopivaa käsilaukkua. Lintu ei oikeasti ole pinni. Ihan muu koriste se on, mutta pieni tyylitaituri aikoo sitä kuulema joskus käyttää myös pinninä, koska "kyllä tää voi olla myös pinni". Valitsi linnun sieltä isoimmasta ja värikkäimmästä päästä. Kuinkas muutenkaan.Tiirinkoskelta löytyy monipuoliset valikoimat kodinsisustusta, astioita, ruuanlaittoon liittyviä välineitä, herkkuja, mausteita, huonetuoksuja, vaatteita, kodintekstiilejä ja paljon muuta. Ja näin joulun alla mahtavia joulujuttuja. Kaikkea ihanaa ja kaunista! En luultavasti koskaan ole käynyt näin kattavat valikoimat tarjoavassa sisustusputiikissa, vaikka monet vastaavanlaiset kohteet olenkin kiertänyt. Lämmin ja ystävällinen asiakaspalvelu, kauniit lahjapaketoinnit. "Äiti, mennään toisenkin kerran tonne paikkaan!" Varmasti näin teemme. Reilu kaksi tuntia vierähti nopeasti putiikin joulutunnelmasta nauttien. Ja hei, lapsikin viihtyi loistavasti! Ja kyllä. Löytyi lahjoja muillekin kuin itselle ;)


Lapsen ostama "lintupinni" löysi kotona paikkansa joulukuusen oksalta. "Mut mä äiti vaihtelen välillä tän paikkaa... Eihän linnut aina voi samassa paikassa olla!" Tuleva sisustaja ilmeisesti...

Lintu kotipuussa. Ei vielä päässä...

Ja ps. Puhvelit ovat ylämaankarjaa...tämä oikaisu siksi, ettette vahingossa vie lapsianne puhveleita katsomaan... En saanut kuvaa. Tuli pimeä ostosten aikana...Kommentit

  1. Hauska kuvaus! Tiirinkoski on huippukohde! Vohvelit on vielä maistamatta. Jouluterveisin Tuija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuija <3 Aivan ihana paikka! Kannattaa ajella pidemmänkin matkan päästä ;) Iloa ja valoa joulun odotukseen <3

      Poista

Lähetä kommentti

Ajatuksien vaihtoa:

Suositut tekstit