Arskan voima

On se käsittämätön tämä auringon voima. Aamulla se saa heräämään niin virkeänä, vaikka viikonloppuaamuisin voisi nukkua pitkään. Aurinkoisena päivänä ei niin vaan voi tehdä. Menee hukkaan muuten koko ihana sää. Vissiin samaa ajatteli lapsikin, joka heräsi aiemmin kuin yleensä, ja tuli viereeni. "Äiti, sä oot niin ihana ja järkevä" sanoi hyvänhuomenen toivotukseksi kunnes lähti huoneenseensa jatkamaan eilen illalla kesken jäänyttä "terrierikissaperhe"-leikkiään. Isompi lapsista yökyläsynttäreillä ja mies harrastusreissullaan, joten me kaksin kotona pienimmän kanssa, lauantaiaamusta nauttimassa.

On se muuten sekin mahtavaa, kun kaupasta voi ostaa tuoreita marjoja. Kuten eilen. Ihan sama, onko espanjalaisia vai mitä, niitähän sitä siellä matkatessakin syödään. Ja nämä mansikat. Ihan mahtavan ihania! Olipa ilo niitä aamupuuron joukkoon viipaloida ja kesää fiilistellä. Kyllä oli hyvän aamun eväät edessä ja näillä eväillä jaksoi hyvin kuntoilla ja lapsi jumppailla.


Ja sitten nämä kevään kukat. Narsissien aika. Meillä on kyllä lähes aina kukkasia maljakossa tai ruukussa. Viherkasvien lisäksi. Mies onkin joskus sanonut, että kukkien osto on rahan haaskausta, mutta olen niin erimieltä. Kukat ilahduttaa, piristää ja tuo toivon tuulahduksen tulevasta. Nyt keväästä. Ja jos kukkasilla saa hyvän mielen arkeensa niin halvemmaksi ne tulee kuin terapeutilla istuminen. Jos siis terapeuttia tarvitsisi. Flowerpower riittää tällä hetkellä ;)Vielä aiheeseen aurinko. Nimittäin se lämmittää jo! Hiki tuli terassilla päiväkahvia nauttiessa. Ja hetken jo mietin, että kärähtääköhän naama, sen verran kuumotti. Ne pilkkijöiden punaiset naamat, kevätjäillä kärähtäneet... Lapsuudesta muistan erään tuttavaperheen äidin, joka usein punaisella naamalla keväisin liikkui. Hän oli ja on edelleen opetusnaamani auringon polttavasta, keväällä petollisesta, voimasta. Pilkkijänaisia tämä henkilö. Ja tottavieköön, ei niin kaunista katseltavaa se punainen nahka.


Lintujen liverrys ja jee, kärpäsen pörinä! Ei kuulkaa haitannut yhtään kärpäsen tarjoama päiväkahviseura. Niin hyvällä mielellä, ettei myöskään haitannut lasten armoton tappelu, joka kantautui terassille. Ei se sopu kovin kauaa kestänyt kun palasi isompi yökylättelystä. Mutta onneksi on tämä aurinko. Ja suklaa. Jos olisi pilvinen päivä niin voipi olla, että karjalasta olisi kajahtanut tästä naisesta! Että enemmän aurinkoa, vähemmän harmaata säätä tähän osoitteeseen. Silloin valtakunnassa on kaikki hyvin! Ainakin vähän seesteisemmin. Edes nämä lääpityt ikkunat, jonka taideteokset suloinen aurinko paljastaa, ei juuri tänään saa verenpainetta kohoamaan. Vaikka sitä tässä kyllä mietin, että mikä hitto se on, kun pitää "näin isojen lasten" ikkunoihin koskea!

Ps. Ja ettei nyt liian hyvältä vaikuta niin oikeasti on ällötys olo, karkeista. Olipa aurinkoinen tai pilvinen niin näköjään samalla tavalla maistuu. Että ne tuoreet marjat ei nyt näin pitkälle enää kantaneetkaan...karkkipäivä teki kepposet 5,99/kg tarjouksella. Kärsitään nyt sitten tästä. Eikä syytetä kauppiasta. Ei ollut nyt tämä äiti "järkevä" vaikka lapsi sitä mieltä aamulla olikin.

Hyvää viikonloppua Sinulle!

Kommentit

Suositut tekstit