Happy end ja Happy day


"Mua jännittää tää" sanoi noidaksi pukeutuva lapsonen. "Älä laita mulle hirveitä pyöreitä poskia", "Öö, laita kuitenki vähä enemmän sitä punaa ja ihan vähä pilkkuja" ohjeistettiin maskeeraajaa, äitiä. Kotiin jäävä sisko kommentoi väliin "Sä teit musta silloin paljo rumemman ku mä kävin virpomassa". Varmaan niin. Semmoisiahan me äidit ollaan.

Lähti matkaan virpoja, tarpomaan yöllä sataneeseen lumeen, auringon siivittämänä. Ja me muut jäimme odottamaan sitä noitien loputonta virtaa. Eipä tullut. Viisi virpojaa. Siinä tämän päivän saldo. Ja munia olisi ollut muutamalle kymmenelle. Tottunut varautumaan, sillä joskus ovellamme on käynyt 40 virpojaa! Oikeasti. Ei ole kiva tarjota karkkipussin jämiä pienille virpojille. Tai omenaa. Näihin joutui silloin turvautumaan, kun kolikoitakaan ei ollut. Nyt siis varauduttu ryntäykseen, niin ei sitten tullutkaan. Alkaa olla tämän asuinalueen lapset kasvaneet ulos noitaleikeistä. Suklaamunia kuitenkin vanhemmiltaan vinkuvat. Täällä niitä olisi ollut.

Oma noita kierrosta heitti ja viipyi. Ja on se kumma tämä äidin huoli, että entäs jos jotain on sattunut, kännykkäkin kun jäi kotiin. "No antaa toisen nyt innoissaan virpoa!" rauhoitteli mies. Silti, entä jos se onkin menny jonkun tuntemattoman pyynnöstä sisälle... Hrrr, pois tämmöiset ajatukset ja pullataikinan kimppuun. Ehdin paistamaan rahkapullatkin ennen kuin lapsi kotiutui! Iloisella mielellä, hiki huivissa, esitteli virpojan palkkojaan. "Yks antoi 20 senttiä kun sillä ei ollut muuta." "No et olis ottanut sitä, olisit antanu ilmaiseksi jos sillä rahatkin loppui!" Valisti isompi.  "Ja yhdessä talossa nainen ei olisi halunnut, että virvotaan, mutta sit se antoi kuitenki virpoa" kertoi kuulumisiaan. Herkkukori kumottiin lattialle. "Ei, en anna sulle sitä patukkaa!" alkoi siskon kanssa väittely. Johonkin ratkaisuun kuitenkin päätyivät ja isille sekä äidillekin riitti maistiaisia.

Aurinkoisessa säässä palmusunnuntaita kotiterassilla istuttu, vähän lenkkeilty, grillikausi avattu. Nautittu kansainvälisestä onnellisuuden päivästä, ilman kiirettä. Aika ihanaa hei!
Kommentit

Suositut tekstit