Ystävänpäivä: "Tää on ope paras päivä""Tää on ope paras päivä" hehkutti tänään useampaan otteeseen eräs nuori oppilaani. Paras, kun saa halata koko ajan. Ideana kerätä kaulassa roikkuvaan pahvisydämeen nimmareita ystäviltä. Niiltäkin, joita en edes tunne, joiden kanssa en koulupäiväni aikana juttele. Paras, kun saa halata. Paras, kun saa toivottaa hyvää ystävänpäivää. Niin täyttyi sydämen toinen puoli. Onnellisena tavasi nimmareita. Hihkui innoissaan saadessaan nimmareilta söpöiltä pojilta. Niiltä, jotka käyvät kouluansa ihan eri käytävällä. Paras päivä.

Keskustelimme luokassa, että ystävänpäivää voi viettää ihan jokaisena päivänä. Voi halailla, kun siltä tuntuu, sanoa ystävällisiä sanoja, kiittää. Hymyillä. Kohdata. Uskon, että tällä tämän päivän pahvisella sydämellä on oppilaalleni suurempi vaikutus, kuin pelkkä nimmareiden saaminen. Tämä päivä, jolloin olet itsekin ystävän roolissa. Halauksen antaja ja halauksen saaja. Kohdattu. Edes sen yhden pienen hetken ajan. Halauksen ja nimmarin. Pahvinen sydän taatusti säilyy aarteena ja siinä oikeassa sydämessä tämä muisto tästä päivästä. Ihana perinne isossa koulussamme. Oman lapseni kaapissa jo näitä sydämiä isompi kasa. Säilyttänyt kaikki. Kertoo siis tästä päivästä, sydämien ja nimikirjoitusten tärkeydestä. Se, että sinua halataan, saat halata. Onko hei oikeasti ihanampaa?

Ihanaa halipäivää ja hali-iltaa ihan jokaiselle! Ja saapi sitä huomennakin jatkaa halailua! Kyllä se niin hyvää tekee ihan meille jokaiselle! Että saapi halata ja että joku tulee ja halaa!


Ote vuosi sitten kirjoitetusta postauksesta Friends forever?:

"Kuka äiti on sun paras ystävä?" 
-Se on hän, joka saa minut nauramaan vähän kovemmin, itkemään vähemmän ja hymyilemään leveämmin. Se on hän, joka ei tarvitse päivittäistä keskusteluhetkeä pysyäkseen elämässäni. Se on hän, joka ei välttämättä asu fyysisesti lähelläni, mutta jonka kanssa yhteys säilyy välimatkasta huolimatta. Se on hän, joka kantaa mukanaan samanlaisia elämänarvoja ja elämänasennetta, joka näkee maailman samanlaisin silmin. Se on hän, joka tarvitsee minua elämäänsä, vaikka minulla ei olisi hänelle tarjota mitään muuta kuin itseni. Se on hän, joka tuo elämääni iloa ja valoa, lämpöä ja hyvää mieltä."

Kiitos, että olet ystäväni!

Kommentit

Suositut tekstit