Mehukasta meininkiä



Mehut alkaa itsellä olla aika vähissä joten täytyi tänään ryhdistäytyä raparperien kanssa sen verran, että keittelin 5l mehua. Tässä taas todella helppo ja vaivaton raparperimehun ohje joka maistuu oikeasti hyvältä ja kesäiseltä. Tämä on erittäin hyvä tapa hyödyntää puutarhassa rehottavat raparperit jos piirakkakiintiö alkaa olla täysi ;)


1 kg raparperia
1,5l vettä
5dl sokeria
2tl sitruunahappoa
2 sitruunan mehut

1. Huuhdo raparperinvarret ja leikkaa ne pieniksi paloiksi.Keitä paloja 15min sekoittamatta, ettei mehusta tule sakkaista.
2. Siivilöi mehu ja heitä raparperinpalat pois.
3. Kiehauta mehu uudestaan ja lisää siihen sokeri, sitruunahappo ja sitruunamehu. Jäähdytä.
4. Kaada mehu pulloihin.
5. Säilytä mehu kylmässä ja laimenna maun mukaan, noin suhteessa 1+4 (1 osa mehua, 4 osaa vettä).




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hampaat raudoissa

Metsäkoulun voimaa

Iceland weekend, part 2 - Seljavallalaug, kuvotusta ja kikatusta