Taviksen lakritsijuustokakku


Ei, tämä ei ole leivontablogi, vaikka reseptiä pukkaa jo toista kertaa peräkkäin. Nyt vain sattuu olemaan sellainen aika, että leipomisen saralla on ollut aktiivista, ainakin tässä talossa. Kevät on juhlia täynnä ja ainakaan minä en ole ollut juhlissa, joissa ei olisi herkkuja tarjottu. Sain eilen kotiini ihania työtovereita viettämään alkuiltaa aurinkoisessa säässä. Rupattelun lomassa nautimme mm. lakritsijuustokakkua Cavan kera. Toimiva yhdistelmä. Olen arkileipuri, joka ei loihdi kakuistaan tai leivoksistaan upeita taideteoksia. Ei loihdi koska ei kykene. En omista sellaista silmää ja kättä joilla saa tehtyä ruusuja tai Angry Birdseja lautaselle. Suosin simppeleitä reseptejä, joiden raaka-aineet löytyvät kotikaapista tai tavallisesta ruokakaupasta. En omista erilaisia pursottimia, muotteja, leimasimia, erikoisia veitsiä. Tupperwarea ja Hackmania löytyy ja niillä on pärjätty. Lisäksi luotan voin ja kerman voimaan. Niillä saa pelastettua paljon. Ihailen niitä arjen leipureita, jotka kykenevät tähän taiteenlajiin. Onneksi niitä löytyy ystävistä ja sukulaisista, jotka pelastavat paremmat kekkerimme tekemällä tarjottavat toiveiden mukaan. Tässä tällaisen taviksen lakritsinmakuinen juustokakku, olokkeepa hyvät. Kakussa käytetty Lakritsfabriken Ramlösan 100% lakritsijauhetta jonka sain lahjaksi ystävältäni (taitava leipuri). Korvaava lakritsijauhe löytyy mm. Prismasta.

Taviksen lakritsijuustokakku

200g Digestive-keksejä
75g sulatettua voita

2x250g maustamatonta tuorejuustoa
4 dl vispikermaa
1 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
5 liivatelehteä
1/2 pss turkinpippurirouhetta (Fazer)
3 rkl lakritsijauhetta

Murskaa keksit ja lisää joukkoon voisula. Painele keksimurskat irtopohjavuoan pohjalle. Valmista täyte. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää sokerit ja tuorejuusto joukkoon. Lisää turkinpippurirouhe ja lakritsijauhe. Lopuksi lisää joukkoon kuumaan vesitilkkaan sulatetut liivatelehdet. Levitä täyte keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Lakritsin maku voimistuu kakun "vanhetessa".


Kommentit

  1. Kiitos Minna eilisestä :) Tämä kakku oli ihanaa. Täytyy ehdottomasti kokeilla itsekin. T:Maarit

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Ajatuksien vaihtoa:

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hampaat raudoissa

Ranskan matkailua 8-v kertomana

Kesämuistojen reppua täyttämässä