Raparperitaivas



"Äidin kasvimaalla, raparperin alla..." Tänään nautittu leipomisen autuudesta. Oman pihan antimista valmistettu ihan maailman parasta raparperipiirakkaa. Koko perheelle maistuu tämä herkku, jonka reseptin olen kirjoittanut rakkaalta anopilta saatuun reseptikirjaan vuonna 98. Ohjetta olen muokannut maistuvammaksi. Tällä ohjeella meillä tehdään kaikki piirakat ja erityisesti syksyisin omenasadon aikaan kodissamme leijailee ihana omenapiirakka-versio. Moni ystävä ja tuttava on reseptin itselleen saanut, tässä se Teille muillekin. Suosittelen. Tänään raparperipiirakan kruunasi mansikkasurvos ja perinteinen vaniljakastike. Nautitaan raparperitaivaasta :)

2 kananmunaa
1,5 dl sokeria
100g voita sulatettuna
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Päälle:
Raparperia 
0,5dl sokeria
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe sekaisin. Lisää voisula ja jauhoseos vuorotellen muna-sokerivaahtoon. Levitä taikina piirakkavuokaan. Laita päälle viipaloidut raparperit ja mausteet. Paista 200 asteessa n.25 min.




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hampaat raudoissa

Metsäkoulun voimaa

Iceland weekend, part 2 - Seljavallalaug, kuvotusta ja kikatusta