Talviloma. Kun äiti ylitti itsensä.


Olipa kerran talviloma. Odotettu, toivottu, kaivattu, suunniteltu. Tulikin influenssa, tai joku sen tapainen. Muutti suunnitelmat, pakotti pysähtymään, hiljentämään, nöyrtymään. Vahvempi oli kuin minä. Vituttamaankin laittoi, onneksi vain hetkeksi. Minkäs tälle mahdat. Positiivisuus meinasi kadota, rehellisiä jos ollaan niin katosikin välillä. Saa niin käydä, ihmisiähän tässä ollaan ja ihan normaali tunne tuollainen, välillä. Ja sitä lomaa oli odotettu. Ooppa siinä sitten iloinen ja positiivinen, sängynpohjalla maatessasi. Lasten puolesta niin harmitti. Äiti täällä vähän lepää, muutaman päivän, paranee sitten. Onneksi on anoppi. Pelastava enkeli. Saapui lasten iloksi. Ai missä mies? Sattumien summaa, matkoilla. Mutta, me selvittiin. Taudistakin sitten ajallaan. 

Viikolla luin jonkun "artikkelin", jossa käytiin läpi viisi edullista tapaa viettää talvilomaa. Meinasin kirjoittaa vastineen, laittaa vähän paremmaksi. Sairastu kunnolla niin ei maksa mitään. Buranasta olen kyllä kaverille kympin vielä velkaa...hän toimi lääkemuulina. Mutta artikkelia lukiessa melkein sarvet meinasi päähän nousta. Siihen mennessä käytetty meidän talvilomaan tasan nolla euroa, että ähäkutti, päästiinpäs me vieläkin halvemmalla! Hyvähän se on, että joskus näin päin. Bensakulut säästetty ja silleen.  No, ei tässä katkeria olla. Kattokaa vaikka ite. Kuvakollaasi meidän talviloman huippuhetkistä vm. 2016. Vassoguud.


1. Hanki kukkia. Tai jos hyvin käy, saat niitä. Anopin tuomat, hänen maksamat. Ilahduttivat värikkyydellään, toivat toivoa keväästä. Kyllä se kesälomakin sieltä koittaa...välissä vielä pääsiäisloma ja helatorstai!2. Tyhjennä pakastinta ja ylläty! Pakastimen kätköistä löytyi PIPARITAIKINA! Jee, me äiti voidaan leipoa pipareita. Ja niin piparintuoksu täytti kodin. Paitsi en itse sitä tukkoisuudeltani haistanut. Lapset saivat luvan leikkiä ruualla ja tehdä ruoka-asetelmia. "Jääköhän tää juusto kiinni tähän pöytään?" "Ei se haittaa, kun se on sitä pahaa juustoa..."3. Leivo lisää. Välillä leivottiin sämpylöitä, tehtiin nakkisämpylöitä ruuaksi. Ja pullaa täytyy aina talossa olla! Ilman pullaa ei parane taudit. Ja pienessä kuumeessa voi pullaakin leipasta!
4. Hemmottele. Yhtenä päivänä teemana SPA: jalkahoitola "Siis mä en o tienny, että meillä on tällainen jalkojen poreallas!" "Äiti, mä haluun tän sitten ku mä muutan pois kotoa! Et saa myydä tätä kirpputorilla!". Jalkojen kuorintaa, tatuointeja, varpaiden lakkaamista kera relaxing music ja kaakaokupposen.
"Siis vau äiti, sä ylitit ittes!" Sanoi pienempi kun äiti lakkasi hänen varpaankynteen lumihiutaleen kuvion.
Seuraavana päivänä SPA pyöri jälleen kasvohoitolan merkeissä: suklaa-mansikkanaamiot kurkkusilmillä.5. Lue. Kaikenlaista omaan elämään tällä hetkellä liittyvää kirjallisuutta. Oltu siis paikoillaan, maattu sohvalla. Katsottu välillä Netflixin hömppää. Maattu ja levätty niin paljon, että ruoto solmussa. Onneksi on pilatesrulla ja leuanvetotanko talossa. Silti, arkiliikuntaa odotellaan...6. Ulkoile. Mahtavat auringonpaisteiset säät. Ilman arskoja ei tämä myyrä pärjää. Lumisokeus kaikesta kirkkaudesta. Niin mahtavaa energiaa. Ja aurinko lämmittää jo! Spring is coming!7. Shoppaile. Lapsen paras ostos. Aamutossut. 3e. Äidin nettishopping ei tuottanut toivottua tulosta, joten kukkalenkkarit palautettu. Ne kukkaa olleet nähneetkään.
8. Leivo vaan lisää. Viimeisen lomapäivän kunniaksi mustikkapiirakkaa ja hiihtelyä huippuladuilla huippusäässä.
"Meillä on ollut äiti niin mukava talviloma, että mä en kyllä haluais lähteä vielä huomenna kouluun!"
Niinpä. Mitä pienemmät ilot, sitä useammin iloitset! Paljon ei tarvita. Yhdessäoloa, ei kiirettä mihinkään, ei suunitelmia, ei pakollisia menoja. On pelattu, luettu, katsottu yhdessä elokuvia. Käyty kirjastossa, ruokakaupassa, vaatekaupoissa, kahvilassa, pizzalla. Hiihdetty, laskettu hurjaa pulkkamäkeä. Oltu yökylässä siskon huoneessa. Nukuttu pitkään. Syöty aamupalaa samaan aikaan kun kouluruokaa tarjoillaan. Oltu lomalla isolla L-kirjaimella. Huominen aamu saattaa kuitenkin tuntua maanantai aamulta...Sitä kohti. Sillä ilolla.


Kommentit

Suositut tekstit