Suklainen kesäkurpitsakakku


"Nam, sä leivot taas jotain ihanaa!" Lapsi purjehtii keittiöön. "Siis mitä toi vihree on?" "Onks ne matoja tossa taikinassa?" "Yök äiti, kerro mitä toi vihree on! Kurkkua?"
Kesäkurpitsaa. "No en kyllä sitten syö! Onko oikeesti pakko laittaa aina jotain outoa mistä lapset ei tykkää?" "Sä aina vaan syöt salaattia ja paistat kesäkurpitsaa. Miks sitä kakkuunkin pitää tunkea?"
Siksi, koska se on hyvää, se on nyt kauden juttu, ja siksi, koska sitä nyt sattuu kaapissa olemaan. Ja siksi, kun nyt tuli mieleeni tämä hyvä ohje vuosien takaa. Ja siksi, kun uuni on just nyt vapaana Karjalanpaistista, joten samalla lämmöllä yksi kakkukin paistuu.
"Onks se muka terveellisempää kun siinä on jotain vihreetä?" No ilimanmuuta! Onhan se :) Hyvällä mielellä siis kakkua poskeen! Ei sen aina niin terveellistäkään tartte olla. Pääasia, että maistuu!

Herkullista sunnuntaita ja iloa alkavaan viikkoon Sinullekin! Tässä ohje. Ihan kuvien kera, että onnistut :)




Kesäkurpitsakakku

6dl vehnäjauhoja
2tl vaniljasokeria
2tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
1 dl tummaa kaakaojauhetta
4dl sokeria
1tl suolaa
2dl voisulaa tai öljyä
2 kananmunaa
5dl kesäkurpitsaraastetta

Kaikki sekaisin.
Paista 175 asteessa n. 40-50min (kokeile tikulla kypsyys)








Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hampaat raudoissa

Metsäkoulun voimaa

Iceland weekend, part 2 - Seljavallalaug, kuvotusta ja kikatusta