Tyyli hakusessa

"Siis mitkä housut sulla oikein on jalassa?" "Ai nää, nää on kuule ikivanhat." "No siltä ne kyllä näyttääkin!" Täh? Näyttääkö? Oikeesti? Nämähän on ihan perushousut, mustat vajaamittaisella lahkeella olevat housut. Ihan siistissä kunnossa. Stretchikin vielä kohdillaan eikä saumat ole ratkeilleet. Ostettu...aikaa ennen lapsia eli yli kymmenen vuotta sitten. Varmaan viisitoista vuotta sitten. "Siis oikeesti?" No juu...oikeesti. Ja eihän näistä nyt näe, että ne on niin vanhat, vai näkeekö? "Näkee, noista lahkeiden sivussa olevista jutuista." Mistä? Ai niin, noi pienet sivuhalkiot... Eikö niitä muka nykyisin enää ole? "En oo ikinä muilla nähnyt ku sulla!"

Muodissa. Meillä.
Myönnetään. En ole tyylilyyli enkä seuraa muotia. Haluaisin tottakai olla. Kukapa ei. Mutta jokseenkaan sitä en ole koskaan pitänyt tärkeänä ja shoppailu ei vaan ole mun juttu. Nopeasti netistä. Käytännöllistä. Useimmiten lapsille. Tällä reseptillä jo monta vuotta menty. Mulla ole aikaa kaupoissa luuhata. Muutakin tekemistä. Ja tässä sitä ollaan. Saamassa pukeutumisneuvoja omalta lapselta! Apuva!

"Rumat ne vaatteilla koreilee" sanonnan täytyy olla peräisin joltain katkeralta ämmältä. Sellaiselta, joka ei itseensä ole viitsinyt panostaa sen vertaa, että ostaisi sieviä vaatteita. Tai ylipäätään ostaisi itselleen mitään vaatteita. Onhan se tosiasia, että sievänä ja tyylikkäänä varmasti, jos ei nyt jokainen niin suurinosa naisista haluaisi kulkea. Tuskin kenellekään on täysin yks hailee miltä näyttää, kun kotiovesta ulos astuu. Peili löytynee kuitenkin joka talosta ja mikä lienee peilin käyttötarkoitus jos ei se, että joskus vilkaisee itseään.

Mutta nämä housut. Miten ihmeessä nämä nyt ovat niin vanhanaikaiset että päällepäin näkyy? Onkohan nää pöksyt just ne mitkä rakas mieheni luokittelee "perinteinen opettaja-vaate"-kategoriaan? Ja miten sitä tuolla töissä kollegat eivät ole asiasta huomauttaneet? Törkeetä. Kuitenkin puhuneet kahvitauolla ja tiimeissä aiheesta "kulahtanut kansankynttilä." Löytyy sieltä kaapista muitakin "antiikkisia" vaatekappaleita, jotka silloin tällöin ovat käytössä. Hyviä ovat olleet. Ilmankos viime syksyn hitti 90-l teemabileet ei tuntunut missään. Sehän oli ihan äsken ja minun vaatekaappi on peräisin juuri siltä vuosikymmeneltä. Ei ollut vaikea rasti tämä teema.

Ehkä kuitenkin lapsen suusta se totuus kuului...ainakin jäi vaivaamaan sen verran, että kun seuraavan kerran sitä ylimääräistä aikaa löytyy (ei näkyvissä), lähtee kiertoon muutamat vaatteet. Ties vaikka niistä löytää itselleen sopivia vaatteita joku muukin ysäriin jumahtanut tyylitön lyyli...ja eihän sitä koskaan tiedä, milloin sitä itse on vaatteineen just muodin ytimessä kiinni! Jos sitä tässä ollaankin vähän etuajassa ;)Kommentit

  1. Ei sinun tyylissä ole mitään vikaa. Päinvastoin, olet tyylikäs nainen :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Ajatuksien vaihtoa:

Suositut tekstit